الدولة : عدد المساهمات : 66 نقاط : 50382 تاريخ التسجيل : 10/06/2010 العمر : 37
موضوع: طريقة عمل عجينة السابليه الثلاثاء 13 يوليو 2010, 3:06 pm
وقت الطهي: 30 دقيقة
المقادير: ربع كيلو سكر عادى سنترفيش اى كوب نصف كيلو ذبده كوبان كيلو الاربع دقيق ثلاثه اكواب 3 بيض 5 جم ملح 5 جم سكر 0 جم فانليا
حشو التارت
50 جم ذبده اى ملعقتين كبار 100 جم بندق اى نصف كوب نصف كوب سكر نصف كوب كيكه مفرومه نصف كوب زبيب 3 تفاحه مقطع مكعبات معلقه قرفه كبيره
التحضير: نضع السكر والذبده فى العجان ونشغل على السرعه الاولى بعد مايمتزج الذبده والسكر نضع لبيض بيضه بيضه ولفانليا نضع الملح والسكر ثم نضع الدقيق ونلف لفه ثم نلمها بايدينا نضعها فى كيس بلاستيك ونظغط عليها ليتشكل على هيئه مربه وندخلها الثلاجه لمده ساعتين نخرجها ونرش تحتها وفوقها دقيق ونفردها بالنشابه ثم نلمها فى النشابه ونضعها فى الصينيه او فورمه
بحيث تبطن كل الصينيه حتى الجوانب ثم ندخلها الثلاجه تانى لمده ربع ساعه